12 مرحله تا موفقیت یک برند
درست است در تعریف یک برند یا لوگو نمای ظاهری آن بیان شده است اما اگر بخواهیم که واقعابدانیم برند چیست باید بدانیم لوگو تنها یک المان تصویری نیست وتمام وجوه یک مسئله را پوشش میدهد. در حقیقت اهمیت کیفیت خود محصول از درجه اهمیتی بالاتری نسبت به یک المان یا تصویر برخوردار است.اگر به سایت اینتربرند مراجعه کنید می توانید بعضی از برندهای مطرح دنیا آشنا شوید که باارزش ترین برندها از لحاظ مبلغی معرفی شده اندکه البته این مبلغ فارق ازهزینه شرکت و ساختمان و امکانات تعیین شده می باش. که این خود نشان دهنده آن است که برندها یکی از باارزش ترین سرمایه های هرکسب و کار هستند. باید بدانیم که یک برند چگونه شخصیت سازی می شود. در ادامه میتوانیم با ساختن یک برند موفق آشنا شویم.
ساخت یک برند موفق راهها و روشهای مختلفی دارد که مرحله به مرحله به سمت برند شدن باید حرکت نمود.که بر اساس نوع کسب و کار، و بازار هدف آن می توان روشی از آن یا ترکیبی از روشهای مختلف را به کار بست تا به نتیجه مطلوب خود دست پیدا کرد.برند شدن میتواند در راستای تبلیغات مشاغل راهنمای خوبی باشد.
برای آشنایی با این راه برداشتن در این راه با گامهای ما همراه باشید
مرحله اول: شناسایی بازار هدف و مخاطبان واقعی .
هر برند همانند یک شخصیت انسانی می باشد و اصولا نمیتواند همه فرهنگها و سلیقه ها و خواستههای متفاوت را راضی کند
بر این اساس برند باید دایره ارتباطی خود با بازار هدفش را مشخص کند افرادیکه در این دایره قرار میگیرند مخاطبان برند شما خواهند بود و هر چه بیشتر درباره این دایره مخاطبی یا بازار هدف اطلاعات داشته باشید و با نیاز ها و خواسته های این افراد آشنایی داشته باشید بیشتر می توانید سبک برندی خود را به سبک سلیقه ای مخاطبان دایره آشنایی خود نزدیک کنید و به این طریق بهترین آلارم و پیام را که متناسب با سن و سال و ارزش مخاطبان هدف هست را طراحی و ارائه دهید.
مرحله دوم: هر برند باید هدف اصلی خود را مشخص نماید.
این مرحله به جهت اینکه خودتان برند خود را بشناسید و بدانید که میخواهید در چه موردی مطرح شوید حائز اهمیت است.شما باید بدانید که در چه زمینه میخواهید فعالیت داشته باشید و به چه مرحله ای برسید. تعیین یک هدف روشن و مشخص به شما کمک می کند آگاهانه تر در جهت طراحی پیام و شخصیت برند خودتان قدم بردارید.
مرحله سوم: نام مناسب برای برندتان انتخاب کنید
انتخاب اسم اولین گام در ساخت شخصیت برند شما خواهد بود که باید توجه داشته باشید انتخاب نام براساس هویت کسب و کار باشد.برای این منظور به انرژی کلمات اشراف داشته باشید که ازکلماتی استفاده نمایید. برخی از کلمات هجاهایی لطیف و ملایم دارند و گروهی خشن و سخت هستند
برای نام برند از اسمی استفاده کنید که به حس وحال کسب و کار شما نزدیک باشد.
در نام گزاری برند خود از اسم های مخفف استفاده نکنید مگر اینکه اسم مخفف یک معنای مستقل را تشکیل دهد. به دلیل کثرت برند های مختلف به هنگام انتخاب اسم به این توجه داشته باشید که نام برند شما نباید شبیه نام برند دیگری باشد تا زمان ثبت برند خود به مشکلات حاد برخورد نکنید.و در آخر توجه داشته باشید که باید نام برندی خلاقانه انتخاب نمایید.
مرحله چهارم: نشان تصویری مناسب با برند خود طراحی کنید
همان طور که در اول مبحث اشاره شد لوگو یا نشان تجاری، نماد ظاهری یک برند است و باید منتقل کننده تصویری باشد که شما می خواهید از برند خود در ذهن مخاطب حک نمایید. بنابراین سرمایهگزاری روی طرح نشان تجاری برند را باید جدی گرفت آرم و نشانه تصویری است که روی ذهن مخاطب تاثیر گذاشته و در صورت مفید بودن محصول یادآور حس خوشایند برای آنها خواهد بود. لوگو علاوه بر رنگ و دقت در روانشانسی رنگ دربرندسازی و تصویر باید دارای مفهوم و پیام مورد نظر هر برند باشد که تداعی کننده حس مناسب از برند به ذهن مخاطب باشد.
مرحله پنجم:لحن منحصر به فرد برندتان را بیابید
لحن مناسب برندتان را پیدا کنید. لحنی که بتوان با آن، با مخاطب ارتباط خاص خودتان را داشته باشید. باید ببینید جامعه مخاطب برندتان طالب چه نوع لحنی است. لحن مهربان، شاد و پر انرژی، نصیحت گرانه یا هر نوع لحن دیگر. باید بدانید لحن شما باید تحلیل کننده باشد یا منطقی یا آموزش دهنده؟ با دانستن این مطلبشما میتوانید با لحنی هماهنگ با پذیرش مخاطب برای شناساندن برندتان به آنها استفاده کنید.
مرحله ششم:شعار مناسب خلاقانه برای برندتان انتخاب کنید.
شعار تجاری صرفا یک جمله قشنگ نیست. شعار باید منتقل کننده پیام کسب و کاربه مخاطب باشد. شعار باید با حس و حال کسب و کار هماهنگ باشد و اگر شعار کوتاه و ساده باشد بهتردر ذهن مخاطب قرار میگیرد.همچنین باید توجه داشته باشیم که تاکید شعار باید روی ویژگیهای باارزشو منحصر به فرد کسب و کار باشد تا تاثیربیشتری داشته باشد.
مرحله هفتم: رفتار رقبایتان را تحلیل نمایید.
برای دوری ازتکرر و بالابردن سوددهی باید رقبایتان را کاملا بشناسید و فعالیتهایشان را بررسی نمایید تا فعالیتی شبیه آنان انجام ندهید و خلاقیت بیشتری را نسبت به رقبایتان چاشنی کار خود نمایید. البته شما برای برندتان می توانید راهی که آنها طی نمودند را طی کنید و بررسی کنید رقیب بین مخاطبان با چه ویژگیهایی شناخته شده اند. این آنالیزها به شما کمک می کندتا مسیربرندتان رامنحصربه فرد و خلاقانه طراحی نمایی.
مرحله هشتم: مزیت های برندتان را بزرگنمایی کنید.
یکی از فواید بررسی رقبا کشف مزیتهای رقابتی است. شما باید به صورت هوشمندانه مزیت برترکسب و کار خود را نسبت به رقبا بیابید بطورمثال آیا سطح کیفیت محصول شما بالاتر است؟ آیا قیمت محصول شما مناسب تر است؟ گر بدانید قدرت و مزیت برند شما چیست میتوانید روی همان مزیت تاکید نمایید و آنرابه صورت کاملا اغراق آمیزی بزرگنمایی کنید به طوری کهمیان مخاطبان به نام همین مزیت معرفی شوید و به این صورت خودرا جلوتر از صف رقبایتان ببینید.
مرحله نهم: در رفتارهای شخصیتی برندتان ثبات ایجاد کنید.
برای برندتان یک شخصیت باثبات و پایدار تعریف کنید. یک برند نباید هرلحظه شخصیتی از خود نشان دهد این کار تزلزل موجوددرکسب و کار را به مخاطب القا میکند. این عدم ثبات مخاطبها را دچار سردرگمی میکند و باعث میشود اعتمادشان را نسبت به برند شما از دست بدهند. پس با ثبات و پایدار قدم بردارید و شخصیت برندتان را در همه زمانها حفظ نموده و روی ثبات حتی پافشاری نمایی..
مرحله دهم: برند در تمام قسمتهایکسب و کارتان به چشم بخورد.
همهی کسب و کار شما باید رنگ و بوی برندتان را به خود بگیرد. از طراحی وبسایت تا دیوارهای شرکت و حتی خودکار یا لیوانی که استفاده میکنید باید لوگوی برند را داشته باشند. اگر لحن برند شما در شبکههای اجتماعی دوستانه است این لحن باید در ملاقاتهای حضوری با مشتریها هم حفظ شود. شما باید همراه و هماهنگ با برندتان حرکت کنید به طوری که برندتان روح کسب و کارتان باشد.
مرحله یازدهم: اعتماد مخاطبان را جلب نمایید.
به چیزی که نیستید تظاهر نکنید. دیگران به راحتی پی به تظاهر شما میبرند و این موضوع بر روی اعتبار و قابل اعتماد بودن شما تاثیر منفی خواهد داشت. خوب یا بد، چیزی را نشان بدهید که هستید و از این طریق دیگران را به خود جذب کنید. مطمئن باشید تبلیغات و ویژگیهایی که به صورت آنلاین ارائه میدهید با ویژگیها و خصوصیاتی که افراد حضورا مشاهده میکنند، یکسان باشد. این مساله، باعث ایجاد اعتماد به نفس، توانایی و مهارت و در نهایت اعتبار برند شما خواهد شد.
مرحله دوازدهم: به اقتصاد شهودی بسیار دقت کنید
ما امروزه در دنیای اقتصاد شهودی زندگی میکنیم. در واقع ما به جای گوش دادن به دیگران و تعریف و تمجیدهایشان از محصول خود ترجیح میدهیم به صورت آنلاین به سراغ تجربیات افرادی برویم که از یک محصول یا سرویس استفاده کردهاند. با تاثیر گرفتن از نظرات سایر افراد، میتوانیم نسبت به خرید خود تصمیم آگاهانهتری داشته باشیم. بنابراین برای داشتن یک برند موفق با تشکیل شبکهای از مشتریان راضی که احساس خوشایند خود را با دیگران به اشتراک میگذارند، کنترل دنیای اقتصاد شهودی را در دست بگیرید